Για την άφιξη των Rafale και τι σημαίνει αυτό για τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στα ελληνοτουρκικά μίλησε στο MEGA ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Η Ελλάδα δεν αγόρασε απλά αεροσκάφη. Η Ελλάδα αγόραση ειρήνη, γιατί είχαμε Ένοπλες Δυνάμεις που λόγω της οικονομικής κρίσης για 10 χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν πράγματα που έπρεπε να κάνουν. Έχουμε έναν αναθεωρητικό γείτονα που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών και που κατηγορεί την κυριαρχία των νησιών μας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψάχνεται για επεισόδια και ένταση, γιατί θέλει πρόσβαση στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η προμήθεια των Rafale ήταν μονόδρομος, για να αναπτυχθεί η επιχειρησιακή δύναμή μας συνδυαστικά με αμυντικές συμφωνίες».

Ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε πως πλέον στο Αιγαίο τα Rafale, ως υπερσύγχρονα όπλα, θα αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16, τα οποία είναι της δεκαετίας του ’90 και μη αναβαθμισμένα.

«Πρόκειται για μία αλλαγή ισορροπιών υπέρ μας και το κυριότερο είναι ότι αγοράσαμε ειρήνη».

Επιπλέον, ο κ. Δεσποτόπουλος πως η ανάμειξη του Ερντογάν στην Ουκρανία αποσκοπεί στην εκμετάλλευση κάθε διεθνούς κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική τώρα με την άφιξη των Rafale: «Θα πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας. Ο Ερντογάν μοιάζει με λιοντάρι σε κλουβί: όσο πιέζεται, τόσο περισσότερο επικίνδυνος είναι»,κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook