«Ήταν αναμενόμενη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής, γιατί η στρατηγική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα, είναι ολομέτωπη επίθεση» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB Δημήτρης Μαύρος.

«Συνεπώς τα τελευταία συμβάντα του δίνουν ένα επιπλέον στίγμα, κατά την άποψή του, να ακολουθήσει και μια πιο σκληρή γραμμή. Μια τέτοια κίνηση και γενικότερα η φάση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ρουά-ρεν. Από την μία προσπαθεί να συνεχίσει να δείχνει στον κόσμο ότι αυτός είναι ο βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης που της ασκεί κριτική και από την άλλη μεριά να συσπειρώσει το κόμμα διότι φοβάται ότι ενδέχεται να έχει διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ και τον κ. Ανδρουλάκη». συμπλήρωσε ο κ. Μαύρος.

Ειδικά σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μαύρος επεσήμανε ότι έχει επαναληφθεί το φαινόμενο, κόμματα που είχαν φτάσει το 18%, όπως είχε γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε πρωτοεκλεγεί ο κ. Τσίπρας και στις εκλογές πήγε στο 4%, όπως το ίδιο είχε γίνει και με την Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κοκ. «Παρ’ όλ’ αυτά οι καιροί δεν είναι ίδιοι και ο φόβος πάντα υπάρχει και πρέπει κανείς να αμύνεται. Συνεπώς, κάνει το ρουά ρεν. Το κυριότερο απ’ όλα είναι να διεκδικήσει ότι αυτός είναι αντιπολίτευση. Ο κ. Ανδρουλάκης και η επικοινωνιακή του ομάδα, αυτό που προσπαθεί να εκπέμψει είναι ότι αποτελεί την σοβαρή αντιπολίτευση, ένα σοβαρό κεντρώο κόμμα που θέλει την εξουσία. Και η εξουσία στα μάτια του Έλληνα σήμερα δεν κερδίζεται με φωνές, αλλά με την σοβαρότητα» προσέθεσε ο κ. Μαύρος.

Σχετικά με την  στάση του ΚΙΝΑΛ ως προς την πρόταση μομφής,  ο κ. Ανδρουλάκης έχει δύο εναλλακτικές, σημείωσε ο κ. Μαύρος. Η μία είναι να ψηφίσει και ο ίδιος εναντίον της κυβέρνησης, η άλλη εναλλακτική να αποχωρήσει και να μην ψηφίσει, «λέγοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφεύγει σε αυτή την επικοινωνιακή λύση γιατί έχει πρόβλημα και προς την ΝΔ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει στην χώρα, άρα είστε και οι δύο απαράδεκτοι και εγώ σε αυτό το παιχνίδι δεν μπαίνω».


Ερωτηθείς ο κ. Μαύρος εάν μπορεί να διαγραφεί με μια συγγνώμη το σοβαρό πολιτικό κόστος που εισέπραξε η κυβέρνηση από την διαχείριση της κακοκαιρίας, επεσήμανε ότι όταν δεν ζητάει κανείς συγνώμη, αυτό που κυκλοφορεί στην περιρρέουσα πολιτική είναι «μα ούτε μια συγνώμη κανένας;». «Όταν ζητείται η συγνώμη, μπαίνουμε στην άλλη ρητορική που λέει ότι «από τον καιρό που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» που και τα δύο είναι σωστά. Αυτό στο οποίο έχει φτάσει ο Έλληνας σήμερα είναι ότι συγγνώμη χωρίς κυρώσεις και απτά μέτρα αύριο το πρωί, δεν περνάει. Μόνο η θυμική συγγνώμη θα «χτυπήσει» στους πολίτες. Άρα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, οι οποίες δεν πρέπει να είναι μόνο προς τρίτους, γιατί αναπτύσσεται και μια στρατηγική ότι πιο πολύ απ’ όλους φταίει η Αττική Οδός, επόμενος φταίχτης είναι η Περιφέρεια. Και δεν μπορεί να σταματήσει εκεί το φταίξιμο» τόνισε ο κ. Μαύρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook