O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση και σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη:

«Η χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτική απέναντι σε αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός. Η βουλή δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Υπάρχει συνταγματική ελευθερία, πουθενά δεν υπάρχει το απεριόριστο, αλλά το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι με την ανοργάνωτη συζήτηση. Ο κανονισμός μας προφυλάσσει από τα να γίνουμε ένα σώμα φωνασκούντων. Η τελική ευθύνη για τις συζητήσεις είναι του προεδρείου, το οποίο είναι υπερκομματικό και οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται.

Χθες το προεδρείο αφαίρεσε το λόγο από τον κύριο Πολάκη. Δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη, αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο. Ο κ.Πολάκης αντί να καταφύγει στα κοινοβουλευτικά μέτρα έκατσε όρθιος σε αυτό το ιερό βήμα και παρεμπόδισε τη συνέχεια της συζητήσεως.

Υπάρχουν δύο μέτρα, η αφαίρεση του λόγου από τον κ. Πολάκη και αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης και πρακτικά αφαίρεσε το λόγο από τους επόμενους 23 βουλευτές.

Η Βουλή έχει ένα τελικό όριο που είναι η πλειοψηφία. Εχουμε θέμα συνταγματικότητας; αποφασίζει η πλειοψηφία, έχουμε θέμα πειθαρχικών μέτρων η πλειοψηφία. Μπορούμε με πράξεις ακτιβισμού να αλλάξουμε την πλειοψηφία, Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός. Αντιδημοκρατικές πράξεις. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει αν δεν κατεβαίνει ένας βουλευτής από το βήμα, να τον σέρνουν και να τον διασύρουν και να γίνουμε σαν το Χονγκ Κονγκ.

Μπορεί η πλειοψηφία να μην αρέσει σε αυτούς που δεν έχουν την πλειοψηφία. Παρακαλώ όταν κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα αιτίασης μομφής, αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής.

Εχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείται εσφαλμένες τις αποφάσεις του προεδρείου, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα με μεθόδους αυτοδικίας να ξεπερνάτε τα όρια και να διορθώνετε αυτό που εσείς νομίζετε ότι ήταν λάθος από το προεδρείο. Ειμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε αυτά που ισχύουν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook