Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ανέβηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και έκανε γνωστό πως θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη.

«Πάντα η άποψή μου για τη Βουλή είναι ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα: η πράξη αρχειοθέτησης, όπως γνωρίζετε, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν τη δίνει η Δικαιοσύνη. Αρα αυτό που ζητήσατε, κ. Ραγκούση, να κάνει η Δικαιοσύνη θα ήταν παράνομο. Την καταθέτω λοιπόν στη Βουλή των Ελλήνων γιατί υποτίθεται ότι είχα να κρύψω κάτι. Εξετάζει τα πάντα και καταλήγει ότι όχι μόνο δεν ωφέλησα τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει».

«Αθώος στην Ελλάδα και σε όλο το δυτικό κόσμο είναι ο κάθε πολίτης μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Εμένα επί πέντε χρόνια με έλεγχαν οι Αρχές και μετά από 5 χρόνια δεν βρέθηκε τίποτα για να κατηγορηθώ. Τουλουπάκη, Ζαχαρής και 5 εισαγγελείς δεν βρήκαν κάτι για να με παραπέμψουν. Απευθύνομαι στην ανθρωπιά σας. Τι πρέπει να κάνω για πάψετε να μου λέτε για τη Novartis; Ανθρώπινα πείτε μου. Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Να κάνουμε δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη για να είστε ευχαριστημένοι; Με αποκαλέσατε κλέφτη, κ. Ραγκούση».

«Την ώρα που λέτε για εμένα ότι έδινα το βίντεο, ο κ. Πολάκης ανέβαζε φωτογραφίες του στο Facebook. Δεν ήξερα ότι τον θέλατε ανφάς και όχι προφίλ. Δεν μπορέσατε να καταδικάσετε ούτε αυτό».

Θα έπρεπε να ντρέπεστε στο ΚΙΝΑΛ – Με εξισώνετε με τον κ. Πολάκη

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως είναι ντροπή να τον εξισώσουν με τον Παύλο Πολάκη. «Κύριοι του ΚΙΝΑΛ, ντρέπομαι για εσάς, ακόμα και ως βουλευτής του ΛΑΟΣ σας υπερασπίστηκα που σας έλεγαν κλέφτες για τα CDS. Και βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον κ. Πολάκη».

Αναφερόμενος στην επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Ο κ. Βενιζέλος έκανε μία ανάρτηση δηκτική για τον πρωθυπουργό και έγραψε ότι κακώς ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στα 10 πρόσωπα που τσουβάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis. Ο πρωθυπουργός έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει δήλωση για τη Novartis. Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Ούτε μία δήλωση. Οταν εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη είναι σαν να λέτε πως ο Βενιζέλος τα έπαιρνε, γιατί αυτό έλεγε ο Πολάκης. Συνεχίζει να με βρίζει ο Πολάκης, είμαστε το ίδιο. Οταν το ίδιο σας το κόμμα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχει στοχοποιηθεί με τη Novartis. Ντροπή. Αν με εξισώνει το ΚΙΝΑΛ με τον Πολάκη, τότε να εξηγήσει πώς ήταν τόσα χρόνια κυβέρνηση με έναν Πολάκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου βουλευτές για τη στήριξη αυτά τα 5 χρόνια. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι το μεγαλύτερο παράσημό μου.
Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στοχοποιήθηκε για το Βατοπέδι, αθωώθηκε για όλα. Του ζήτησε ένας συγγνώμη; Οχι, ποτέ. Ξέρετε γιατί; Γιατί στην προσπάθειά σας να ανέβετε στην εξουσία, χάσατε την ανθρωπιά σας».

«Το αν καλώς ή κακώς εφάρμοσε τον κανονισμό μπορεί να είναι θέμα συζήτησης, η κατάληψη του βήματος από τον κ. Πολάκη δεν είναι. Μόνο η Χρυσή Αυγή τα έκανε αυτά. Ο κ. Πολάκης μετά την ομοφοβική του δήλωση είπε και κάτι άλλο. Οπως μπαίνουν στο αρχείο οι υποθέσεις, έτσι και ανασύρονται. Να μας το εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχετε σκοπό να δώσετε εντολές στη Δικαιοσύνη τι να κάνει και μιλάτε για κράτος δικαίου και να σας κάνουν αβάντα από το ΚΙΝΑΛ;».

«Η μόνη μου συζήτηση με τον κ. Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο με την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει εκεί και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελεύς του οικονομικού εγκλήματος που με αρχειοθέτησε έκανε κάτι παράνομο. Και του εύχομαι καλή τύχη να πει στο δικαστήριο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook