Οικονόμου: Eφάπαξ ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών – Τον Μάρτιο οι αποφάσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για την καταβολή επιδόματος στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.
Μετά την έκρηξη του πληθωρισμού και το κύμα ακρίβειας που «χτυπάει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο πακέτο στήριξης των ευάλωτων εισοδηματικά τάξεων.
Το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο τραπέζι και εξετάζει τη χορήγηση ενός έκτακτου εφάπαξ επιδόματος στα ευάλωτα νοικοκυριά όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μακροχρόνιους ανέργους και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.
Η κυβέρνηση τόνισε ότι επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το μήνα Μάρτιο.
«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση», «όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η εν λόγω ενίσχυση σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα.
Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.
Για τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση χαλάρωσης και της επιστροφής στην κανονικότητα που υπάρχει και στον υπόλοιπο κόσμο και πως πρέπει να αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Ειδικά για το καρναβάλι εμφανίστηκε διστακτικός λέγοντας ότι «δεν θα είμαστε εκεί».
Για τα πρόστιμα τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, διαβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα βεβαιώνονται κανονικά στους περίπου 250.000 και 300.000 πολίτες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυψέλη: Τρείς φορές είχε συλληφθεί η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της στο Γυμνάσιο – Είχε επιτεθεί και σε άλλη 14χρονη με κουζινομάχαιρο – «Φοβόμουν για τη ζωή μου» λέει αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)
- Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την παράσταση
- ΚΕΔΕ: Κλειστοί όλοι οι δήμοι της χώρας
- Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
- Μιχάλης Κατρίνης: Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ο νόμος ισχύει για όλους
- «Άκυρο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο λέει ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής – Ανοίγει ο διάλογος με Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία
- Ελένη Φουρέϊρα: Διήμερη «απόδραση» στην Κωνσταντινούπολη – Φωτογραφίες
- Δούκισσα Νομικού: Οι φωτογραφίες από το ταξίδι της στη χιονισμένη Νέα Υόρκη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook