Ερντογάν: Εκτόξευσε νέες απειλές για τα ελληνικά νησιά
Απειλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά απέναντι στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , θέτοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε και πάλι υποστηρίζοντας ότι θα απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» για το θέμα των ελληνικών, νησιών, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφιλεγόμενο ζήτημα!
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών. «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες αφού η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε την συμφωνία αγοράς 3+1 γαλλικών φρεγατών Belh@rra που θα αρχίσουν να εντάσσονται στον ελληνικό στόλο από το 2025.
«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα» είπε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «ως προς αυτό, ο Υπουργός μας τους προειδοποίησε», αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου οι οποίες καταδικάστηκαν από Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ και Βρετανία.
«Ωστόσο», επέμεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Λιλ – ΠΑΟΚ 3-4: Απίστευτο διπλό σε ένα ματς – θρίλερ με ήρωες Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Τσιφτσή
- Ο Παναθηναϊκός «λύγισε» στο Ρότερνταμ – Νίκη της Φέγενορντ με 3 -1
- Αναβαθμισμένη η τηλεοπτική κάλυψη της Δοξολογίας του Αγίου Δημητρίου και της στρατιωτικής παρέλασης από την ΕΡΤ3
- Δημοσκόπηση Pulse: Στο 15,5% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Διχασμένοι οι πολίτες για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
- ΑΕΚ – Αμπερντίν 6-0: Κιτρινόμαυρη «έκρηξη» στη Νέα Φιλαδέλφεια και πρώτη νίκη στη League Phase του Conference League
- Κορωπί: Άγριος ξυλοδαρμός 40χρονης από τον σύντροφο της μπροστά στα ανήλικα παιδιά της – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη
- Ελεονώρα Μελέτη: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, όχι ντεκόρ δεξιώσεων»
- Καίτη Γκρέυ: Δημοσιεύτηκε η διαθήκη της – Μοναδικός κληρονόμος της ο εγγονός της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook