Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Ουκρανία και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

Η έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (24/2) στις 21:00 ώρα Ελλάδος με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεδριάζουν δια ζώσης για την κρίση στην Ουκρανία και τις ραγδαίες εξελίξεις μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ από τη Ρωσία.

Την έκτακτη Σύνοδοι Κορυφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού στην αλλαγή συνόρων δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Συγκαλώ έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Ουκρανία και την Ρωσία», επισήμανε στην σχετική επιστολή του προς τους ηγέτες, ο Σαρλ Μισέλ.

Στην πρόσκλησή του στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Μισέλτονίζει: Οι επιθετικές κινήσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να ορίσουμε από κοινού την συλλογική μας προσέγγιση και τις δράσεις μας. Για τον λόγο αυτό σας καλώ για ένα έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το οποίο θα γίνει δια ζώσης στις Βρυξέλλες στις 8 το βράδυ.

Aναφορικά με τα θέματα που θα συζητηθούν στην επιστολή του σημειώνει:

τις τελευταίες εξελίξεις,
πως θα διασφαλίσουμε την παγκόσμια τάξη
πως θα χειριστούμε την Ρωσία και θα την καταστήσουμε υπόλογη για τις πράξεις της
πως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook