H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στην Ηρώδου Αττικού τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Καλωσορίζοντας τον Ισραηλινό Πρόεδρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Δυστυχώς οι συνθήκες μετέβαλαν αρκετά την ροή των πραγμάτων» και σημείωσε: «Σήμερα τα ξημερώματα η Ρωσία ξεκίνησε μια απρόκλητη και χωρίς προηγούμενο επίθεση με βομβαρδισμούς σε πόλεις μιας ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας, της Ουκρανίας».

Όπως είπε «με την επίθεση αυτή, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια».

Eπeσήμανε ότι «όπως γράφτηκε, η επίθεση αυτή, κινδυνεύει ίσως να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό, ότι ήδη οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση αυτή. H σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό Λαό, που υποφέρει. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και απώλειες και ότι η Ρωσία, την ύστατη έστω στιγμή, θα κατανοήσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και θα αποσύρει τα στρατεύματά της, σεβόμενη την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας και την ακεραιότητά της». Μάλιστα, υπογράμμισε την σημασία της ενότητας στην Ευρώπη λέγοντας: «Πιστεύω, επίσης, ότι Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη αυτή την κρίσιμη ώρα και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να ξαναγυρίσει την ανθρωπότητα στον 19ο αιώνα».

Αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, τόνισε ότι «οι δυο χώρες μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν μια στρατηγική σχέση, που κυρίως οφείλεται στη φιλία μεταξύ των λαών, αλλά και στο κοινό τους όραμα για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook