O Τίτος Πατρίκιος, ποιητής και πεζογράφος σχολίασε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ τις δραματικές εξελίξεις μετά την στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα φρικτά συμβαίνουν.

«Όταν επαναλαμβάνεται η ιστορία, επαναλαμβάνεται υπό τη μορφή κωμωδίας. Και όμως επαναλαμβάνεται υπό τη μορφή τραγωδίας» δήλωσε ο κ. Πατρίκιος.

«Τα γεγονότα αυτά δεν δημιουργούνται από μόνα τους. Τα δημιουργεί κάποια εξουσία που είναι απόλυτη, ολοκληρωτική», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν, έτσι και ο Πούτιν έχοντας απόλυτη κυριαρχία έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ανεξέλεγκτα όποιον πόλεμο θέλει.

«Οι απόλυτοι μονάρχες έχουν ανάγκη και τον πολιτισμό για να τους καλύπτει και να τους εξιδανικεύει όπως, επίσης, και ο πολιτισμός έχει ανάγκη την εξουσία για να σταθεί στα πόδια του», επισήμανε.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι σήμερα το πώς οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν θα υποκύπτουν στην εξουσία όταν αυτή πάει να γίνει αυθαίρετη και συγκεντρωτική. «Να μην υποκύπτουν στις παροχές και να την εξυπηρετούν», πρόσθεσε.
Εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση για την πολεμική σύρραξη εντός της Ευρώπης ο κ. Πατρίκιος τόνισε ότι θα το ξεπεράσουμε, με πολλές θυσίες και πολλές στερήσεις.

Και όπως είπε, «η αλληλεγγύη είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά πολλές φορές εμφανίζεται καθυστερημένα. Το πρόβλημα είναι να είναι και έγκαιρη».

Μιλώντας για την ηγεσία στην ΕΕ αλλά και στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου ο κ. Πατρίκιος σχολίασε ότι για να απογοητευτείς θα πρέπει πρώτα να έχεις γοητευτεί. «Από μία ηλικία και μετά τους βλέπω πια με κριτική ματιά».

Όσον αφορά τον Πούτιν, επανέλαβε ότι «έχει όλα τα χαρακτηριστικά του απολυταρχικού ηγέτη. Κάνει ότι θέλει και το επιβάλει» είπε και πρόσθεσε ότι «ο ευτελής λαϊκισμός πάει πάντοτε με τις απολυταρχίες».

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook