Τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια, ο Πρωθουπουργός θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόπιν προσκλήσεως του” , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα σε ότι αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη, από την άλλη όμως, έχει ταυτόχρονα διατρανώσει την απερίφραστη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού.

Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στην ρητορική. Χωρίς διαφοροποιήσεις από τις διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Σε ότι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ότι «η Ελλάδα φέρει τεράστιο ηθικό και πολιτισμικό βάρος. Η αταλάντευτη πίστη μας στα υψηλότατα αυτά ιδανικό μας διέσωσε μέχρι σήμερα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook