Στο 8,5% η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο κόσμος ανησυχεί για τις αυξήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα με το 45% να απαντά ότι το ρεύμα είναι από τα έξοδα που τον προβληματίζουν περισσότερο.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 27-29 Μαρτίου, σε δείγμα 1.207 συνεντεύξεων.

Αναλυτικά:

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανέρχεται στο 8%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 13,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 8,5% καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 14%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.


Παράσταση νίκης

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 56% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, που σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 32%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Τέλος της τετραετίας οι εκλογές λέει το 45%

Όσον αφορά το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά μέχρι το φετινό καλοκαίρι, το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς και το 45% απάντησε το 2023, έως και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

Η προέλευση της πρόθεσης ψήφου

Τέλος, όσον αφορά τη «δεξαμενή» των ψήφων για τα τρία κόμματα που συγκεντρώνουν διψήφιο ποσοστό, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5% από συσπείρωση και 6,5% από εισροές, ο ΣΥΡΙΖΑ 18% από συσπείρωση και 5% από εισροές, ενώ όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8% από εισροές και 5,5% από συσπείρωση.

Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος;


Πολύ και αρκετά προβληματισμένο δηλώνει το 85% (70%+15%) των πολιτών στην καθημερινότητά του από τις πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες.


Στην ερώτηση ποια κατηγορία οικογενειακών εξόδων προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό, το 45% απαντά το ρεύμα, το 20% η θέρμανση, το 13% τα τρόφιμα και το 12% τα καύσιμα.

Αναφορικά με τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών στις πρόσφατες ανατιμήσεις, το 83% λέει ότι «απαιτούνται άλλα ή και άλλα μέτρα». Όμως το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 45% κρίνει ότι τα μέτρα είναι προς την λάθος κατεύθυνση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook