Λανθασμένη και άστοχη η παρεμβολή μέλους του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την εμφάνιση του μέλους του Τάγματος του Αζόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελέσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Κωνσταντίνο Τασούλα. ( Δείτε εδώ τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης)
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είπε ότι ενημερώθηκε λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση Ζελένσκι ότι θα υπήρχε ένα βίντεο με δύο στρατιώτες ελληνικής καταγωγής, χωρίς να του δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας

Σε εξέλιξη είναι η Συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αυτή την ώρα. Στον απόηχο των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εμφάνιση μαχητή με το Τάγμα Αζοφ, η συνεδρίαση έχει ιδιαίτερη ένταση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για το βίντεο με τον μαχητή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου έθεσε ζήτημα ακόμη και παραίτησης του κ. Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είπε ότι ενημερώθηκε λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση Ζελένσκι ότι θα υπήρχε ένα βίντεο με δύο στρατιώτες ελληνικης καταγωγής, χωρίς να του δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Δεν είχαμε ενημέρωση για το περιεχόμενο των βίντεο που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου στην ελληνική βουλή, εξήγησαν πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως είπαν, ευθύνη είχε η εταιρία που ήταν υπεύθυνη για όλη την σύνδεση με την Ουκρανία και οι ίδιοι πάτησαν το play για το βίντεο. Η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη και για τους μεταφραστές καθώς η Αθήνα δεν μπόρεσε να βρει μεταφραστή που να μπορεί να μεταφέρει απευθείας από τα Ουκρανικά στα Ελληνικά.

Οι ίδιες πηγές, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ,ΜέΡΑ25, Ελλ. Λύση), αποδίδουν την φασαρία σε παρεξήγηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook