Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου σε έξι περιοχές
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα»
Την αναβάθμιση των projects για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έργα εθνικής σημασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή και της διοίκησης των ΕΛΠΕ. Επίσης έθεσε ως στόχο την αποσαφήνιση της εικόνας για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΝ θα αναλάβει να συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών, αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σύντμηση των χρόνων των ερευνών. Επίσης, η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ η Αναστασία Χατζηδάκη για την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ
- Τραμπ προς Έλληνα πρέσβη: «Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας δεν υπήρξαν ποτέ ισχυρότερες»
- Λατινοπούλου: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα αλλά και οι κομμουνιστές έχουν κάνει εγκλήματα (βίντεο)
- Ποιος είναι ο Βέλγος συλλέκτης των φωτογραφιών της Καισαριανής – Έχει πουλήσει πάνω από 47.000 αντικείμενα του Τρίτου Ράιχ (βίντεο)
- Στη φυλακή 55χρονη για παρενόχληση δημοσιογράφου επί 15 χρόνια: Της έστελνε δώρα, τηλεφωνούσε και της ζητούσε να βγουν
- Αριάν Λαμπέντ: Σοκάρει η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου – «Έχω υποστεί δύο βιασμούς και ανεπιθύμητα αγγίγματα στην εφηβεία»
- Η Κωνσταντοπούλου λέει ότι η Καρακίτσου ψεύδεται και δεν έχει εργαστεί στην Πλεύση Ελευθερίας τον τελευταίο χρόνο
- Σαμαράς σε Τασούλα: Έχει κατανοήσει η κυβέρνηση ότι “ξεπλένει” την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς πολιτικής σκηνής;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook