Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο – Η Αθήνα ακύρωσε την πρόσκληση για συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση «Tiger Meet»
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία καθώς μέχρι το βράδυ σήμερα είχε προχωρήσει σε 41 υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά με μαχητικά αεροσκάφη.
Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάμεσα στις παραβιάσεις ήταν και οι 41 υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, Κως, Σάμος, Κάλυμνος, Καστελόριζο κ.ο.κ.
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.
Νωρίτερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του στο ΥΠΕΞ τον πρεσβευτή της Τουρκίας στον οποίο πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Σάμος. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ.
Παράλληλα έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το απόγευμα της Τετάρτης για τις τουρκικές προκλήσεις.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην έκτακτη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί όλων των κλάδων και δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, σημειώνεται πως ακυρώθηκε η πρόσκληση που είχε στείλει η Αθήνα στην Άγκυρα για να συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tiger Meet» που θα γίνει σε λίγες ημέρες στον Άραξο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη με 24% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 14,7%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,4%
- Γιώργος Μυλωνάκης: «Σήμερα επιστρέφω στον Ευαγγελισμό, όχι ως ασθενής, αλλά για να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ από καρδιάς»
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Σώοι όλοι οι ένοικοι, πέντε προσαγωγές, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους (εικόνες&βίντεο)
- Σε ισόβια και πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν η μητέρα και ο πρώην σύντροφος της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Άγγελου στην Κρήτη
- Αλλαγή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο: Νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, νέος εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας
- Ολίβια Βασιλοπούλου: Η ομογενής με διεθνή καριέρα που διεκδικεί το στέμμα του Miss Universe Greece 2026 (εικόνες)
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τα γενέθλιά της: «Χρόνια πολλά αγάπη μου»
- Άδωνις Γεωργιάδης: Υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας η 57χρονη που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στην Κορινθία – Το βίντεο που την “έκαψε”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook