Σκληρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα με το μπαράζ υπερπτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, «πρέπει να σταματήσουν αμέσως» τόνισε ο πρωθυπουργός

Για την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από λίγη ώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Φινλανδή ομόλογό του, Σάνα Μαρίν, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και υπονομεύει την πρόοδο που υπήρξε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρέπει να σταματήσει αμέσως» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Αθήνα θα θέσει το ζήτημα σε όλα τα fora.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν ευθυγραμμίζεται με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά χώρας που επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης με την Φινλανδή πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν, βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία.


«Τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε είναι πολλά ξεκινώντας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ηδη είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση που θα συνεχιστεί. Η Ουκρανία όπως είπα ήταν το κορυφαίο θέμα της συζήτησης μας. Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα έλαβε ξεκάθαρη θέση σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις θεμελιώδεις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής. Θέλω να επαναλάβω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ ότι η ρωσική εισβολή είναι επιθετικός πόλεμος κατά μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Όπως πρόσθεσε: «Δυστυχώς οι περιοχές που ζει η Ελληνική Κοινότητα έχει δεχθεί τα πιο σφοδρά χτυπήματα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Ευρώπη θα γινόταν μάρτυρας τέτοιων φρικαλεοτήτων. Οι ένοχοι θα πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη. Η Ελλάδα έχει ζητήσει ήδη την διερεύνηση των εγκλημάτων στην Μαριούπολη. Θίξαμε το θέμα μιας πιθανής αίτησης της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Γι αυτό θα αποφασίσει ο λαός. Εγώ από πλευράς μου διαβεβαίωσα ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την απόφαση του κυρίαρχου φινλανδικού λαού», τόνισε.
H πρωθυπουργός της Φινλανδίας από την πλευρά της τόνισε ότι η χώρα της με την δική μας αισθάνονται μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία. «Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας προκάλεσαν την μεγαλύτερη κρίση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο» πρόσθεσε και τόνισε ακόμα ότι «όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα στηρίζουμε τους πρόσφυγες».

Δείτε τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Σάνα Μάριν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook