Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί αν τελικά ο Νίκος Παππάς θα παραπεμφθεί σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως προτείνει η εισαγγελέας.

Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο με βάση το νόμο   περί ευθύνης υπουργών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού Επικρατείας ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Πάντως, τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Όπως είναι γνωστό, η Βουλή για τον πρώην υπουργό Επικρατείας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει, ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ακόμη, ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον πρώην υπουργό Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε την όλη διαδικασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook