ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα»
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας και τους αυξημένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δίκη του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Κι ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας», αναφέρει στη συνέχεια.
«Αυτό δηλαδή που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys», λέει η Κουμουνδούρου.
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δις ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».
Ολες οι Ειδήσεις
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει , κουνιόταν την ώρα της πλασμαφαίρεσης γι αυτό χτυπούσε ο συναγερμός», είπε στην απολογία της η προφυλακισμένη γιατρός
- Τρόφιμα: Αναμένονται ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά, ψωμί του τοστ, δημητριακά – Προωθείται η δημιουργία του καλαθιού «Γιορτές για όλους» ενόψει Χριστουγέννων
- Θάνατος Παντελίδη: Ένοχος για ψευδομαρτυρία ο άνδρας που κατέθεσε ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου – Η αντίδραση της Μίνα Αρναούτη
- Βικτώρια Δέλλα: Αγκαλιά με τον πατέρα της φορώντας ιατρική ποδιά: «Doctor in progress», έγραψε ο Τραϊανός Δέλλας
- Το ταξίδι της Ιωάννας Τούνη στην Κένυα: Δάκρυα για τη φτώχεια στην παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι – Χαρούλες για το πανάκριβο δώρο του συντρόφου της – Βίντεο
- The Voice: Οι δηλώσεις των coaches για το αφιέρωμα στον Γιώργο Μαζωνάκη – Δεν ήταν η ώρα του να φύγει, βιώνουμε ένα πένθος (βίντεο)
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Θα ήθελα να συμβαδίζω οικονομικά με τον σύζυγό μου, να μην είναι πιο κάτω από μένα» (βίντεο)
- Κρήτη: Κύκλωμα μαστροπών έφερνε κοπέλες από τη Ρουμανία, τις κλείδωναν και τις εξέδιδαν – Αναζητείται ο αρχηγός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook