«Δηλώνω "παρών" στο μέλλον της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ αναγνώρισε λάθη: «Οι πολίτες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι, έχουν δίκιο και συμπλήρωσε: «Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός. Οι τέσσερις λέξεις «το είπαμε το κάναμε» είναι το σύνθημα μας και η παρακαταθήκη μας καθώς υπηρετούμε όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε έναν εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου υπογραμμίζοντας ότι έγιναν πολλά μέσα σε 33 μήνες κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.

Αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους από το εξωτερικό, όπως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στο κύριο σκέλος της ομιλίας του. «Είμαστε και θα είμαστε, η Νέα Δημοκρατία όλης της Ελλάδας», ανέφερε.

«Δεν είναι τακτικό ένα συνέδριο που γίνεται κάθε έξι χρόνια και γίνεται πίσω από κλειστές κομματικές κουρτίνες. Δεν είναι δημοκρατικό, αν ο παλιός, ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός συμμετέχει σε μια δήθεν εκλογή με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του», σχολίασε αφήνοντας αιχμές για το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε όλους τους προκατόχους του, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε εκλιπόντες, όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Γεώργιος Ράλλης κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας πως «κρατάμε πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας». «Όλη η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα εδώ», ανέφερε.

«Με πολλή δουλειά στους επόμενους 12 μήνες και με περισσότερη για τέσσερα χρόνια ακόμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός δείχνοντας ξανά την πρόθεσή του για μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Είπε συγκεκριμένα:

Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας:

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί χωρίς Μεϊμαράκη, συνέδριο δεν γίνεται.
Τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου διετέλεσα υπουργός.
Τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή.

Για να προσθέσει ο πρωθυπουργός ότι πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας:
Τον Μιλτιάδη Εβερτ, της αμεσότητας και της απλότητας.
Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας.
Τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Τον μετριοπαθή Γεώργιο Ράλλη.

Και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή του κόμματος.

«Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας για την Ελλάδα που μας αξίζει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη μιζέρια. Όσο και εάν κάποιοι παλεύουν, ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω σημείωσε δίνοντας παράλληλα έμφαση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους αλλά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση.

«Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την ενεργειακή κρίση, γι΄αυτό διορθώνουμε τις αδικίες που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής» υπογράμμισε δίνοντας με αυτή τη φράση έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο των κυβερνητικών αποφάσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και στις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019.

«Είμαι υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των κρίσεων. «Η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει, την ανεργία να πέφτει και επιχειρηματικούς γίγαντες να εμπιστεύονται την εθνική μας οικονομία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διεθνώς, με ισχυρές συμμαχίες και χαλύβδινη την άμυνά της», τόνισε.

«Φυλάξαμε τα σύνορά μας και κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή γεωοπολιτικά. Χαίρονται και αυτοί που μας ψήφισαν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν, γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. Ξέρουν όλοι οι Έλληνες πως σήμερα πληρώνουν λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ταυτόχρονα, οι Έλληνες είναι αυστηροί κριτές και απαιτούν από εμάς να γίνουμε καλύτεροι. Απαιτούν να κάνουμε απολογισμό του κυβερνητικού έργου με σεμνότητα και ταπεινότητα. Μας περιμένουν καλύτερες ημέρες, όμως, θα συναντήσουμε και μεγάλες αντιξοότητες, αλλά μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε», σχολίασε.


«Η Δημοκρατία μας είναι πλέον πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη», τόνισε μέσα σε χειροκροτήματα.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και βόμβα για την παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι είμαστε σε πόλεμο και μάλιστα πολλαπλά επίπεδα», σημείωσε.

Δεύτερη μέρα συνεδρίου

Αύριο, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Δείτε στο βίντεο με  τις εργασίες την 1η ημέρα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook