Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, λέει το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Pulse.

Στις 8,5 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

H έρευνα για τη δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου και ενώ ο πρωθυπουργός είχε ανακοίνωσε τα μέτρα από τις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη από τους υπουργούς.

8,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διατηρεί σταθερό το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.


Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.


Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.


Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.


Η πλειονότητα όσων κρίνουν ότι τα μέτρα κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ενώ η πλειονότητα όσων τα θεωρει στην σωστή κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στο Κέντρο, στην Κεντροδεξιά και στην Δεξιά.


Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από την νέα δημοσκόπηση.

Ενώ η ΕΕ συζητά για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει συμφωνία -αρκετές χώρες με πρώτη την Ουγγαρία εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο- η έρευνα της Pulse αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα των κυρώσεων είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook