Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου, αλλά και η παρουσία όλων των δυνάμεων της παράταξης, σε μία επίδειξη ενότητας, σημάδεψε την πρώτη ημέρα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα Σάββατο 21/5 το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συνεχίζεται με κεντρικό σύνθημα “η κοινωνία στο προσκήνιο”.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, τράβηξε σαφείς διαχωριστικές γραμμές τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε πανηγυρικό κλίμα με τραγούδια, λάβαρα και την επιστροφή του πράσινου ήλιου έκλεισε η πρώτη ημέρα του 3ου συνέδριου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε στο Τάε Κβον Ντο καταχειροκροτούμενος και πριν ανέβει στο βήμα αντάλλαξε θερμές χειραψίες με τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο σε μια κενή καρέκλα. Αυτή τη Φώφης Γεννηματά.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έκανε παραπάνω από σαφή την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διακυβέρνηση του τόπου δεν πρέπει να στηρίζεται σε κόμματα καρτέλ.
Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το βράδυ των εκλογών η δημοκρατική παράταξη θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών.


Εξαπέλυσε σφοδρή διπλή επίθεση στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους ότι θέτουν κάλπικα διλήμματα.
«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό», διαβεβαίωσε το κομματικό ακροατήριο ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι: «Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στο δίλημμα: «με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξουμε». Μας θέτουν ψευδοδιλλήματα, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ».

Το δίλημμα που θέτει σκοπίμως ο Κ. Μητσοτάκης «Νέα Δημοκρατία ή χάος» είναι -σύμφωνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- το ίδιο πράγμα με το «Νέα Δημοκρατία και χάος». Αναφερόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα, που όπως θύμισε, «ζητάει να μάθουμε με ποιον θα κυβερνήσουμε, μιλώντας για προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ το 2015 συγκυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο», σημείωσε με δηκτικό ύφος: «Ας απευθυνθεί στον κ.Βελόπουλο. Έτσι κι αλλιώς, με τον κ.Καμμένο τους χωρίζει μόνο μια κηραλοιφή»..

«Το ζητούμενο είναι, η προοδευτική παράταξη να παρουσιάζει μια συνολική και ολοκληρωμένη άποψη για την κοινωνία που επιδιώκει», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ένα λευκό τριαντάφυλλο στη θέση της Φώφης Γεννηματά

Ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή κατά την εκκίνηση του συνεδρίου ήταν το βίντεο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή στη 25 Οκτωβρίου του 2021.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook