Με ποσοστό 77% εξελέγη γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγκου εκλέγεται γραμματέας της νέας Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ  με ένα ποσοστό ανάλογο με αυτό του προκατόχου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2020.

H Ράνια Σβίγκου είναι η πρώτη γυναίκα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στην Κ.Ε κατέστησε σαφές ότι στο πρόσωπο της όπως και του Γ. Βασιλειάδη εκφράζεται η επιλογή για την ανανέωση του κόμματος, την ενδυνάμωσή του σε μαζικούς φορείς και στην αντιστοίχιση του «κομματικού» με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση για τη Ράνια Σβίγκου προκάλεσε αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τις αντιρρήσεις από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής , σχολιάζοντας, κατά πληροφορίες, ότι η νέα γραμματέας του κόμματος δεν είχε υποστηρίξει τη διεύρυνση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει εκείνος, ούτε και κανένας άλλος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα συνολικά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον Παύλο Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ».

Ο κ. Τσίπρας, φέρεται επίσης να είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται αν κάποιο στέλεχος ανήκει στην πλειοψηφία ή την μειοψηφία, αλλά εφόσον διαθέτει τις ικανότητες, τότε θα αναλαμβάνει κομματικούς ρόλους.

Τελικά η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα, την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη αντίστοιχα, συγκεντρώνουν ποσοστό γύρω στο 77%, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές για Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ψήφισαν 299, έγκυρα ήταν τα 298 ψηφοδέλτια.

Η Ράνια Σβίγκου έλαβε 228 ψήφους. Λευκό «έριξαν» 70 ψηφοφόροι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook