Βρετανικό δημοσίευμα: Ο Ερντογάν θα ζητήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους για να πεί το «ναι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express, η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην αμυντική συμμαχία.
Πηγή προσκείμενη στον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του ΝΑΤΟ το καθεστώς του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express, η ελληνοτουρκική διαμάχη που αφορά στην επίλυση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει το τελευταίο εμπόδιο στις ελπίδες του ΝΑΤΟ για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή από τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην αμυντική συμμαχία.
Η πηγή δήλωσε: «Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».
Ο Τατάρ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Sunday Express ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες να επανενωθούν οι δύο πλευρές της Κύπρου είναι πλέον μάταιες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Aστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: Νίκη στην Αρκαδία μετά από 6,5 χρόνια
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προηγείται η ΝΔ με 36,4% – Στο 16,8% ο ΣΥΡΙΖΑ – Χαμηλή η δημοφιλία Κασσελάκη
- Αντώνης Τσαπατάκης: Φλέρταρα κοπέλα στα μπουζούκια, μου λέει «έλα» και προφανώς δεν μπορούσα να πάω
- Δόμνα Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: «Ήμασταν συμμαθητές, το ότι με έσβησε από το βίντεο είναι το λιγότερο» (video)
- Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Άλεξιτς υπέγραψε το φινάλε του επικού αγώνα
- Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι Αριστερός– «Όχι» σε διάσπαση – Τιμή μου που θα πάω στο Στρατό (video)
- Δημοσκόπηση ALCO: Στις 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Χειρότερη η εικόνα μετά την εκλογή Κασσελάκη λέει το 40%
- Eύβοια – Πτώση ελικοπτέρου: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου — Αποκαλυπτικές μαρτυρίες – Vertigo η πιθανότερη αιτία της συντριβής (εικόνες&βιντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook