Η Άγκυρα βάζει επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια ώρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέρχεται στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, δείχνοντας χάρτες και με εμπρηστικές δηλώσεις έθεσε θέμα κυριαρχίας τους!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του skai.gr στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οΜεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Τερματίζουμε επίσημα τη διαδικασία του Ανωτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στέλνουμε επιστολή».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών σημειώνοντας: «Υπάρχει ένας όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θέμα κυριαρχίας τους».

Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης έδεξε και χάρτες «γκριζάροντας» ελληνικά νησιά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες. «Και η Ελλάδα άλλαξε το καθεστώς των νησιών και πρέπει να τα αποστρατιωτικοποίηση. αλλιώς μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος προκαλεί και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας: «Τα Δωδεκάνησα είναι μια ανοιχτή πληγή για εμάς. Τα Δωδεκανήσα έχουν καταληφθεί άδικα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook