Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις επιδόθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτιθέμενος στην Ελλάδα λέγοντας ότι τερματίζονται οι διμερείς σχέσεις, ενώ στο κάδρο έβαλε και την Αγιά Σοφιά.

«Η Αθήνα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία;» – «Κλείσαμε μία πληγή», είπε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί’, είπε μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τόνισε ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρις ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο Ερντογάν κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να “είναι ειλικρινής” στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Σε άκρως επιθετικό τόνο ο Ερντογάν είπε ακόμη: «Επέτρεψε την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων η Ελλάδα; Επέτρεψε. Είχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, είπα και στον υπουργό Εξωτερικών μου χθες.

Τερματίσαμε τη Συμφωνία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα. Είμαστε υπέρ μιας εξωτερικής πολιτικής με αξιοπρέπεια.

Πας και κάνεις επίδειξη απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου. Τι κάνεις; Σύνελθε!

Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την Ιστορία; Μετά αρχίζεις να κλαις και να γκρινιάζεις.

Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείς και θα μείνεις στο δρόμο.

Δεν έχουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρόμο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς».’

Επίσης ο τούρκος πρόεδρος έβαλε στο κάδρο  των κλιμακούμενων προκλήσεων και την Αγία Σοφία.

«Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα έπειτα από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ. Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανερχόμενη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης» είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Η Αγία Σοφία είναι ένα από τα πεδία που έχει βρεθεί στον πυρήνα των κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του αναφέρθηκε στο ζήτημα, κατηγορώντας μάλιστα την Αθήνα για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτησή του Νίκου Δένδια για την επέτειο της Άλωσης στην Κωνσταντινούπολης.

«Το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1500, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, και μετατράπηκαν σε κινηματογράφους, εκθεσιακούς χώρους, σε καταλύματα και αποθήκες, είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και με υποκρισία» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με ωμές ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη» πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook