Θεσσαλονίκη: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Σόλτς – Η δεύτερη συνάντηση μέσα σε 15 μέρες

Δεύτερο τετ – α- τετ μέσα σε 15 μέρες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα προερχόμενος από το Βελιγράδι.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχει στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Όλαφ Σόλτς έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι και μετέβη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα η Σύνοδος των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Στο ξενοδοχείο τον υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο είχε ένα σύντομο τετ α τετ (το δεύτερο μέσα σε δύο εβδομάδες).
Την ίδια ώρα η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα γράφει στα social media πως ο Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφία από τη Σύνοδο στην οποία απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Όλαφ Σολτς. Σημειώνεται πως η ανάρτηση είναι γραμμένη τόσο στα ελληνικά όσο και στα γερμανικά.
🇩🇪🇬🇷🇪🇺 Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη #Θεσσαλονίκη. #SEECP pic.twitter.com/ULPnXNRKjh
— Germany in Greece (@GermanyinGreece) June 10, 2022
Το δείπνο των ηγετών
Δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP) παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Το μενού στο επίσημο δείπνο των ηγετών, είχε γεύσεις καλοκαιρινής Ελλάδας με ψάρι, θαλασσινά και αγνά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα περιελάμβανε:
– Μαρινάτο λαβράκι με καλοκαιρινά λαχανικά και κρέμα αβγοτάραχου.
-Γιουβαρλάκια θαλασσινών με γαρίδα, μυλοκόπι και κρόκο Κοζάνης
-Ντοματίνια με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, παξιμάδια χαρουπιού και ντρέσινγκ ελιάς.
-Φαγκρί με χόρτα τσιγαριστά και σάλτσα τζιτζιμπίρας
-Επιδόρπιο ροδάκινο (μους κοκκινόσαρκου ροδάκινου με κονφί από φρέσκο ροδάκινο Ημαθίας)
-Κρασί: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc (Θέμα, Κτήμα Παυλίδη)
Το μενού επιμελήθηκαν το executive chef του Hyatt Regency Απόστολος Αλτάνης, ο pastry chef Αλέξανδρος Αλεξίου και οι ομάδες τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- GNTM: Αυτοί είναι οι 19 διαγωνιζόμενοι που μπαίνουν στο ριάλιτι – Τα βιογραφικά τους
- Η Ιωάννα Χαραλάμπους επιστρέφει με το Instrumental «Μωραΐτικο»
- POLITICO: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2030 – Το στρατιωτικό σχέδιο
- Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σε κλίμα Halloween μαζί με τους δύο γιους της – Φωτογραφίες
- Δήμητρα Βαμβακούση – Γιώργος Αγγελόπουλος: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Ρώμη
- Νίκος Οικονομόπουλος: Στέλνει μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης με το νέο του music video, “Κουράστηκα να σ’ αγαπώ” (βίντεο)
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών παραγωγής ρούχων – Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά του δημοσίου – Βίντεο & φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο ανεξάρτητο Κέντρο Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα, The Birth Center (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook