Θεσσαλονίκη: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Σόλτς – Η δεύτερη συνάντηση μέσα σε 15 μέρες
Δεύτερο τετ – α- τετ μέσα σε 15 μέρες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα προερχόμενος από το Βελιγράδι.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχει στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Όλαφ Σόλτς έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι και μετέβη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα η Σύνοδος των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Στο ξενοδοχείο τον υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο είχε ένα σύντομο τετ α τετ (το δεύτερο μέσα σε δύο εβδομάδες).
Την ίδια ώρα η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα γράφει στα social media πως ο Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφία από τη Σύνοδο στην οποία απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Όλαφ Σολτς. Σημειώνεται πως η ανάρτηση είναι γραμμένη τόσο στα ελληνικά όσο και στα γερμανικά.
🇩🇪🇬🇷🇪🇺 Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη #Θεσσαλονίκη. #SEECP pic.twitter.com/ULPnXNRKjh
— Germany in Greece (@GermanyinGreece) June 10, 2022
Το δείπνο των ηγετών
Δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP) παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Το μενού στο επίσημο δείπνο των ηγετών, είχε γεύσεις καλοκαιρινής Ελλάδας με ψάρι, θαλασσινά και αγνά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα περιελάμβανε:
– Μαρινάτο λαβράκι με καλοκαιρινά λαχανικά και κρέμα αβγοτάραχου.
-Γιουβαρλάκια θαλασσινών με γαρίδα, μυλοκόπι και κρόκο Κοζάνης
-Ντοματίνια με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, παξιμάδια χαρουπιού και ντρέσινγκ ελιάς.
-Φαγκρί με χόρτα τσιγαριστά και σάλτσα τζιτζιμπίρας
-Επιδόρπιο ροδάκινο (μους κοκκινόσαρκου ροδάκινου με κονφί από φρέσκο ροδάκινο Ημαθίας)
-Κρασί: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc (Θέμα, Κτήμα Παυλίδη)
Το μενού επιμελήθηκαν το executive chef του Hyatt Regency Απόστολος Αλτάνης, ο pastry chef Αλέξανδρος Αλεξίου και οι ομάδες τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα: Πήγε στην παραλία να φωτογραφηθεί με μαγιό και πόζαρε ολόγυμνη!
- Ιωάννα Μαλέσκου: «Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήταν κάτι κολακευτικό για μένα, αν και το παρουσίαζαν έτσι», λέει για τη σύγκριση με τη Μενεγάκη
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32,3% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποια γνώμη έχουν οι πολίτες για τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων
- ΕΠΟ για την υπόθεση ντόπινγκ: «Χλεύη και δικαιοσύνη σε αυτούς που σπίλωσαν αθώους»
- Άγιοι Ανάργυροι: Nέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής
- Kαιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ με ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνούς – Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες – Ποιες περιοχές θα πληγούν – Χάρτες
- Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα – Αδικαολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα περιβαλλοντικά πάρκα στο Αιγαίο
- Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν – Οι προσδοκίες που έχουν από το πρόγραμμα επτά γυναίκες επιχειρηματίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook