«Ψύχραιμη αντιμετώπιση» η απάντηση στο μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων
«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στο μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η Τουρκία διεκδικεί 22 ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, όπου αναφέρεται ότι «με τη δύναμη της Λωζάνης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.
Η Αθήνα επιλέγει τον δρόμο της διπλωματίας και δεν απαντά στις λεκτικές προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά της έντασης που προκαλεί η Άγκυρα, για τους δικούς της εσωτερικούς λόγους.
Άλλωστε η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ραπίσματα» από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τη στιγμή που η ελληνική πλευρά προτάσσει το διεθνές δίκαιο, την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Στις τουρκικές εξάρσεις, η Ελλάδα απαντά:
Με τη συνέχιση της διεθνοποίησης του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας, όπως έγινε στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη όπου για πρώτη φορά οι ηγέτες των βαλκανίων υπέγραψαν κοινό ψήφισμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα αναγνωρίστηκε στη Σύνοδο αυτή ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ενδιάμεσος σταθμός θα είναι την Παρασκευή στις 17 Ιουνίου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, όπου στη συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας προκειμένου να υπάρξει κοινός συντονισμός.
Ακολουθεί η Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες 23-24 Ιουνίου – όπου η Ελλάδα θα επιδιώξει πλέον μια σαφή και σκληρή καταδίκη από πλευράς της ΕΕ προς την Άγκυρα.
Νέο ραντεβού με Μπάιντεν
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις 29 -30 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί μάλιστα έχει δώσει ραντεβού στον πρωθυπουργό δημοσίως κατά τη δεξίωση στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν. Οπότε είναι πολύ πιθανή, στο περιθώριο της Συνόδου, μια ακόμα συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στον Ταγίπ Ερντογάν.
Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα δηλώνει σε όλους τους τόνους έτοιμη να αναχαιτίσει για μια ακόμα φορά ανιστόρητες αξιώσεις και προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας, χωρίς να παίξει το παιχνίδι της έντασης που επιθυμεί η Τουρκία.
Πηγή: ertnews.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- «Η γη της ελιάς»: Η αλήθεια για τον θάνατο του Κίμωνα «οπλίζει» το χέρι της Ασπασίας και δολοφονεί τον Δημοσθένη – Τρέϊλερ
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Αν θες καριέρα πέρνα από το καμαρίνι του, έλεγαν από την παραγωγή στον 21χρονο», η μαρτυρία της τραγουδίστριας που συνεργάστηκε μαζί τους (βίντεο)
- Η Ζενεβιέβ Μαζαρί και η κόρη της χορεύουν Άντζυ Σαμίου στο TikTok – Bίντεο
- ΑΕΚ: O Ηλιόπουλος ανακοίνωσε πριμ 500.000 ευρώ στα αποδυτήρια της Ένωσης και πήδηξε πάνω στον Μουκουντί – Δείτε βίντεο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Με εξώδικο απαντά ο επιχειρηματίας που ο τραγουδιστής τον κατηγορεί για εκβίαση – Μας χρωστά χιλιάδες ευρώ, αθέτησε συμφωνία,να ανακαλέσει τις συκοφαντίες
- Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr
- ΕΡΤ1 – «Ό,τι αξίζει» στη Σκιάθο με την Ίνα Ταράντου – Κυριακή 21.12.2025
- «Στην Αγκαλιά του Φάνη»: Good Job Nicky, Δημήτρης Σκουλός και Ανδρομάχη κάνουν άνω κάτω τον Φάνη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook