Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Στο κέντρο» της ΕΡΤ θα μεταδοθεί στις 23 σήμερα το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με αποσπάσματα που έπαιξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις σε ότι αφορά τις ακρίβεια με τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία αλλά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.


«Η χώρα δεν έχει μόνο ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, αλλά και ισχυρούς συμμάχους» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του για την τουρκική επιθετική ρητορική.

Μιλώντας από το Μουσείο της ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ τονίζει ότι, αναπόφευκτα, κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε, πρέπει να συναντιόμαστε, να συζητάμε, και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ωστόσο ότι διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε, τονίζοντας οι αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από την επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΗΕ, είναι τελείως παράλογες.

Πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται το μέτρο της παράτασης της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass), σε αναβαθμισμένη μορφή όπως με αύξηση του επιδοτούμενου ποσού καθώς και των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας εκτός της βενζίνης και το πετρέλαιο κίνησης.

Συγκεκριμένα αναφορικά με το επίδομα βενζίνης, αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 30-50 ευρώ με έμφαση στα νησιά και αναπροσαρμογή προς τα πάνω του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook