Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται έτοιμος να «παρουσιάσει ντοκουμέντα» κατά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που θα αφορούν στα «στρατιωτικοποιημένα νησιά» και στις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά.

Στο ρεπορτάζ της Sabah με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», αναφέρεται πως ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα τα οποία δείχνουν πως Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και πως τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.

Μάλιστα η Sabah κάνει λόγο για προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Εκτός από την Ελλάδα ο Ερντογάν θα επιτεθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε Σουηδία, Φινλανδία , επαναλαμβάνοντας ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και το ΡΚΚ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία προσπαθεί να δείξει στον τουρκικό λαό ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της.

Από τη μια έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ρίξει τους τόνους και να μην προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook