Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη με θέμα το προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για ληστείες, ξυλοδαρμούς, διώξεις ακόμα και δολοφονίες προσφύγων

Προβάλλοντας απίστευτους ισχυρισμούς ο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι τα ελληνικά σώματα ασφαλείας «διώκουν, ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν» πρόσφυγες.

Αιχμές άφησε και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν την Ευρώπη «απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη».

«Το τελευταίο διάστημα, περίπου 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη, είπε.

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

To tweet της τουρκικής προεδρίας με τις δηλώσεις του Ερντογάν:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook