«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας», αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της ΕΕ που στέλνει ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Για μια ακόμη φορά οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν την επιθετική ρητορική και παραβατικόητα της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας όπως προκύπτει από το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Όπως αποκαλύπτει το euroactiv το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναφέρει: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Επίσης υπενθυμίζει τα προηγούμενα συμπεράσματά του και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, τονίζοντας ότι: «αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο».

Πηγή: Euroactiv

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook