Από το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαική Ένωση ξεκίνησε τη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε ως πιο σημαντικό αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία, και με προοπτική στη Γεωργία και τη Βοσνία και στέλνει το μήνυμα πως η θέση της Ουκρανίας είναι στην Ευρώπη, εφόσον βεβαίως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα».

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για την χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα ικανοποιείται απόλυτα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη η Άγκυρα να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και την παύση της έντασης. Παράλληλα μίλησε για την οικονομία εκφράζοντας την ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για την πορεία του πληθωρισμού.

Τι είπε για την Τουρκία 

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο». Όπως είπε, υπάρχουν δύο δρόμοι για την Τουρκία, «αυτός της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου και ο δρόμος της πρόκλησης που προφανώς θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων».

Στην συνέχεια χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατη την τουρκικής αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. «Καλώ την Τουρκία σε διάλογο για να λύνουμε τα ζητήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του αλλά αυτό εξαρτάται από τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν διέκοψα εγώ τους διαύλους επικοινωνίας», είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις. Θα πω ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Εχουμε πολύ πλούσια δουλειά να κάνουμε, κανείς δεν έχει κατεβάσει μολύβια. Έρχεται μια σειρά παρεμβάσεων, η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, απερίσπαστη από τη φιλολογία που αναπτύσσεται. Μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης, είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Καταλαβαίνω ότι είναι τα αγαπημένα σας θέματα όταν δεν έχετε τι να με ρωτήσετε.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook