Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα Έλληνας πολίτης, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, κατασκόπευε για λογαριασμό της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Αναφέρουν μάλιστα ότι ο Μοχάμεντ Ομάρ Αμπάρα συγκέντρωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Την προφυλάκιση του Μοχάμεντ Ομάρ Αμπάρα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέταξε ο ανακριτής στον οποίο μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία με τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής Αστυνομίας

Το τουρκικό δίκτυο ATV μετέδωσε ότι «η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει συνέχεια».

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισήμαναν «αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες».
«Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».

O επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής.

Όπως τονίζουν οι συγγενείς του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνεργάζεται με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.
Πριν από 35 ημέρες ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Από τότε, η οικογένειά του έχει χάσει τα ίχνη του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook