Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσαν σήμερα τα μέλη του του δικαστικού συμβουλίου για την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών σε βαθμό κακουργήματος για μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis, καθώς φέρονται να ενέπλεξαν δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς.

Αντίθετα, απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, οι οποίοι επίσης κατηγορούνταν.

Επίσης απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ομόφωνα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά απόψε, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook