«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις νέες ακραία προκλητικές δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει στους Έλληνες… τι να ψηφίσουν!

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», το νέο προκλητικό σχόλιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση για την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η αντίδραση της Αθήνας

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» και κατέληξε:

«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα

Νέες απειλές από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την Κωνσταντινούπολη αυτή την φορά και μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν απείλησε με πόλεμο.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε, «Αν συνεχίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις η Τουρκία θα κάνει αυτό που της αναλογεί. Ας πούμε ότι ο Μητσοτάκης έδωσε το δικαίωμα, ανεξαρτήτως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των ξένων κρατών προσπάθησαν να μας συμφιλιώσουν»

Νέες θεωρίες περί στρατιωτικοποίησης νησιών μετά το ειρηνικό κλίμα της Συνόδου

Κατά την επιστροφή του στην Τουρκία, το πρωί της Παρασκευής, ο τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε νέα πυρά κατά της Αθήνας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί». Έκανε, δε, λόγο, για προσπάθειες διαμεσολάβησης από ηγέτες της Συμμαχίας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, απορρίποντας, ωστόσο, εκ νέου ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προέβαλαν μια προσέγγιση του τύπου “εμείς θα κάνουμε τη διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν. Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”».

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν επανέφερε τις θεωρίες περί στρατιωτικοποίησης νησιών και παραβιάσεων από την πλευρά της Ελλάδας, μιλώντας για βήματα που καταδεικνύουν ότι η Αθήνα «δεν έχει καλές προθέσεις».

«Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας:.
«Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook