Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον της ΔΑΠ εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη ΔΑΠ ως «η μεγάλη πληγή των ΑΕΙ», «η Αριστεία της Κομματικής Αναρρίχησης» και «η παράταξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ΔΑΠ «συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει μάθημα καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις».

Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, ανέφερε ότι «εσείς κ. Κεραμέως επιλέγετε, αντί να καταργήσετε το πανεπιστημιακό παρακράτος της ΔΑΠ, να προσθέσετε σε αυτό το αστυνομικό κράτος του κ. Χρυσοχοΐδη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook