Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ είχε προβάδισμα 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,τάσεις Ιουνίου 2022 της MRB,  η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 29,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,1%. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 12,2%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3,1%, Ελληνες για την πατρίδα με 1.9%, και ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,2%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 14%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 9,7% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή».


Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 44,7% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 10.3% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,7%.


Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,8% απαντά η ΝΔ, το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24,2% κανένα κόμμα.


Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,5% απαντά ΝΔ και το 37,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40, 1% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 30,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25,1%.

Στο γράφημα που ακολουθεί (ικανότητα διακυβέρνησης) δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Ιουνίου 2022 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.


Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 61,4% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook