Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής  στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ, στο οποίο είναι αντίθετη σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται σε αδιέξοδο όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα πάρει μέρος στον κατήφορο τοξικότητας της κυβέρνησης. Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραδέχτηκε ότι τα όσα είπε σε βάρος της ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ήταν άστοχα και δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας έφτανε η ειλικρινής συγγνώμη ενός βουλευτή» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τη φράση «εκτσογλανισμός» που χρησιμοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για εκφράσεις χαμαιτυπείου, που είναι το απώτατο όριο τοξικότητας.

Στη δήλωση Βερναρδάκη για την Κεραμέως, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή σημειώνοντας ότι ήταν άστοχη, ατυχής, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο της Υπουργού Παιδείας. Μια διατύπωση που αμέσως απεσύρθη. Ο ίδιος έχει ζητήσει συγγνώμη. Μια δήλωση που δεν μας εκφράζει, ούτε εμένα.

Δεν σας ήταν αρκετή αυτή η συγγνώμη; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν σας είναι αρκετή, είναι έντιμο να αντιπαραβάλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ορολογία χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τους αντιπάλους του τσογλάνια και να κατηγορεί για εμπρησμούς; Είναι πολιτικό ήθος αυτό. Όχι. Αυτό είναι το απώτατο όριο τοξικότητα και διχασμού.

Δεν αισθανθήκαμε οργή όταν τον ακούσαμε. Τρόμο αισθανθήκαμε για όσα ακόμα μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος εις βάρος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας

Σε μια χώρα όπου δημοσιογράφοι διώκονται και δολοφονούνται και ένα ΜΜΕ παραδίδεται στις φλόγες, ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες έρχεται στη Βουλή για να κατηγορήσει αντιπάλους του. Αυτό είναι κλίμα ζόφου και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για την κοινωνία, ανέφερε

Απαντώντας στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού για εκτσογλανισμό του δημόσιου λόγου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε: «εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμα και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κ. Λιγνάδης, που θα μας κουνάει το δάχτυλο τώρα ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ, που οι δράστες της δολοφονίας του είναι ελεύθεροι σκανδαλωδώς μετά την καταδίκη τους και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσσα μέσα στο δικαστήριο». «Εκτσογλανισμός είναι η έξωση συνταξιούχου για χρέη 15.000 ευρώ ενώ εσείς χρωστάτε εκατ. και δεν τρέχει τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την τοποθέτηση του Υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου για την περίοδο της χούντας λέγοντας «Κύριε Συρίγο μένω έκπληκτος για την παρέμβασή σας. Παρέμβαση αναθεώρησης της ιστορίας μας. Βγήκατε και είπατε ότι δεν υπήρξε αντίσταση στη χούντα παρά μεμονωμένα περιστατικά. Είπατε ότι το Πολυτεχνείο είναι μύθος της μεταπολίτευσης πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πρωτοφανής αναθεώρηση της ιστορίας. Αναρωτιέμαι, είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ, του κόμματος του Κ. Καραμανλή; Σας εκφράζουν, τη ΝΔ και τη κυβέρνηση, όσα είπε ο κ. Συρίγος ενδεχομένως για να επανεκλεγεί από το ακροδεξιό ακροατήριο ή μήπως είναι συνειδητή ρητορική του κ. Μητσοτάκη; Τι συμβαίνει ; Περιμένω μια απάντηση ή να ανακαλέσει ο κ. Συρίγος ή ο αρχηγός σας να πάρει μια θέση. Ή να αποβάλλει τον κ. Συρίγο ή να παραιτηθεί ο ίδιος. Αυτή είναι η μετάλλαξη της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τα άκρα δεξιά. Αλλά δεν θα υπάρξει και μετάλλαξη των πανεπιστημίων. Και αλήθεια κύριοι του ΚΙΝΑΛ με αυτούς θα συνεργαστείτε μετεκλογικά;».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη χτεσινή εμπρηστική επίθεση κατά του ομίλου Real Group κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα. Να συνδέσει την επίθεση την εμπρηστική με την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τα πολιτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους»

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε, στο στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», τόνισε στη συνέχεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής και δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

“Εσείς με τα σύμμαχο τα συμφέροντα, εμείς με το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία. Δεσμευόμαστε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: «Δεν μπορούμε να σας νονιμοποιήσουμε, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook