Η είδηση του θανάτου της της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παπά κάνει τα γύρο του κόσμου με τα ξένα ΜΜΕ να αποθεώνουν την ομορφιά της και την καλλιτεχνική της προσφορά.

Πρώτη είδηση στη Γαλλία και στην Ιταλία αποτελεί ο θάνατος της Ειρήνης Παππά, που τίμησε τη χώρα μας στα πέρατα της γης και έφτασε στο σημείο να αναγνωρίζεται ως η γυναίκα-σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού.

Σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς, διάσημη εκπρόσωπος του μεσογειακού πολιτισμού στο εξωτερικό, χαρισματική και δυναμική γυναίκα, η Ειρήνη Παππά έγινε διεθνώς γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητές και το πνεύμα της.

Στην ομορφιά και την υποκριτική της δεινότητα  επικεντρώνονται τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενώντας πολύ ψηλά στις ιστοσελίδες τους την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παππά.


Πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica είναι η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παππά κάνοντας εκτενή αναφορά.


«Πέθανε η ειρήνη Παππά, το ιταλικό τηλεοπτικό κοινό θα την θυμάται, πάντα, ως Πηνελόπη, στην τηλεοπτική σειρά Οδύσσεια, του 1968, συμπαραγωγή της Rai. Αντίο στην Ειρήνη Παπά , την Ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου.», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.


Η Ιταλική Rai News χαρακτηρίζει την Ειρήνη Παππά ως σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς και διάσημη εκπρόσωπο της μεσογειακής κουλτούρας στο εξωτερικό κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ταινία «Οδύσσεια» όπου ενσάρκωσε τον χαρακτήρα της Πηνελόπης.


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει εκτενή αναφορά στην είδηση του θανάτου της.

«Η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παππά, διάσημη για τις φλογερές της εμφανίσεις σε ταινίες διεθνούς φήμης, όπως «τα κανόνια του Ναβαρόνε» (1961) και «Ζορμπάς» (1964), πέθανε σε ηλικία 93 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

H γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» χαρακτηρίζει την Ειρήνη Παππά, ως μυθική ηθοποιό, λέγοντας ότι ενσάρκωσε πολλούς ρόλους από Ευρυπίδη και Όμηρο.


Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» απονέμει στην Ειρήνη Παππά τον τίτλο της σπουδαιότερης Ελληνίδας ηθοποιού της γενιάς της ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στους ρόλους της στην «Ηλέκτρα» και στον «Ζορμπά».

Η ισπανική El Mundo αναφέρει και αυτή την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παππά λέγοντας ότι είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 ταινίες.


Η Σλοβένικη primorski αναφέρει ότι «Οι ρόλοι της σε πολλές άλλες ταινίες θα μείνουν στη μνήμη, όπως οι Τρωάδες, η Ιφιγένεια, η Αντιγόνη και η Ηλέκτρα. Σε μια μακρά καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 50 χρόνια και στην οποία έπαιξε σε περισσότερες από 70 ταινίες, έλαβε πολλά διεθνή βραβεία. Έγινε γνωστή τηλεοπτικά με τον αξέχαστο ρόλο της Πηνελόπης στην Οδύσσεια.».


Η Ολλανδική nieuwsblad κάνει αναφορά στη δήλωση του υπουργείου Πολιτισμού. «Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παππά, η οποία απέκτησε διεθνή φήμη για τους ρόλους της σε ταινίες όπως «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» και «Ζορμπάς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook