Ο καλλιτεχνικός κόσμος μετρά μία ακόμη μεγάλη απώλεια με το θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα.

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο, και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

O Σταμάτης Κόκοτας Γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60’s και τα 70’s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Λέγεται μάλιστα ότι εταιρεία με ξυραφάκια του προσέφερε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να τις κόψει όμως, εκείνος αρνήθηκε την πρόταση.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα αυτοκίνητα. Ασχολήθηκε με αγώνες ταχύτητας ως οδηγός και αν δεν σημείωνε μεγάλη επιτυχία ως τραγουδιστής, θα γινόταν πιλότος της Formula 1. Ο ίδιος παλαιότερα έχει αποκαλύψει ότι είχε δεχτεί πρόταση από τη Ferrari. «Κάποτε μου έκανε πρόταση η Ferrari, τόσο καλός ήμουν, αλλά εγώ αρνήθηκα. Προτίμησα το τραγούδι και την αγάπη που μου έδειχνε ο κόσμος».

Γιος του είναι ο επίσης γνωστός τραγουδιστής που «μεσουράνησε» στα 90’s, ο Δημήτρης Κόκοτας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook