Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, είπε ο σερ Άντονι Γκόρμλεϊ, διάσημος Βρετανός Γλύπτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν του αρέσουν και πολύ…

Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που εκλάπησαν από τον Λόρδο Έλγιν τον 19ο αιώνα και εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, μίλησε στο περιοδικό British Archaeology ο διάσημος γλύπτης, ο οποίος ήταν από το 2007 έως το 2015 από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου

Ο διάσημος γλύπτης, είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο πρέπει σταματήσει να έχει εμμονή με τον κλασικό κόσμο και να αναδείξει εκθέματα που έχουν υποτιμηθεί.

«Έχουμε μια από τις πιο πλούσιες συλλογές του κόσμου από όλες τις εποχές και τις έχουμε στοιβαγμένες σε μια αίθουσα μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών», ανέφερε.

«Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν», δήλωσε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Με αφορμή αυτή την συνέντευξη η οποία προκάλεσε αίσθηση εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου είπε: «Το Βρετανικό Μουσείο υλοποιεί ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης έτσι ώστε να αναδείξει όλες τις συλλογές του με έναν νέο τρόπο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook