Γιάννης Μαρκόπουλος: Βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του μουσικοσυνθέτη – «Αθάνατος» φώναξε ο κόσμος (εικόνες)
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο
Ο πολιτικός και ο καλλιτεχνικός κόσμος, εκτός από τους στενούς συγγενείς παραβρέθηκαν στην κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Νωρίτερα, είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, εκεί όπου απλοί άνθρωποι, φίλοι και θαυμαστές του έργου του προσήλθαν με ένα λουλούδι να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό συνθέτη. Τη σορό φύλασσαν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.
Στον Μητροπολιτικό ναό έσπευσαν για την εξόδιο ακολουθία δεκάδες επώνυμοι από το χώρο της πολιτικής και της τέχνης.

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, Άννα, η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης, οι τραγουδιστές Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής , ο Κώστας Μακεδόνας με τη σύζυγό του, η Μαρίζα Κωχ και πολλοί άλλοι καλλιτεχνες.

Το λαϊκό προσκύνημα διήρκεσε έως τις 16:00 και η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 17:00 στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η ταφή του Γιάννη Μαρκόπουλου έγινε στο νεκροταφείο Παπάγου.

Η επιθυμία της οικογένειάς του
Την ενίσχυση ομάδων που ασχολούνται με τη στήριξη παιδιών και την καταπολέμηση του καρκίνου, ζήτησε, αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, αναφέρεται:
«Θέρμη παράκληση, αντί στεφάνων, στη μνήμη του Γιάννη Μαρκόπουλου, να στηριχθούν:
Οι «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών
Δικαιούχος: Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος ‘Ωδείον Αθηνών–1871
ΕUROBANK – IBAN: GR4102601780000890201012375
Η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρογεννητικού Καρκίνου
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΕΕΟΟΓΕΚ)
Alpha Βank – IBAN: GR4701401150115002002026203
Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ
Δικαιούχος: ΕΛΕΠΑΠ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – IBAN: GR6401720630005063021944939».
Η τελευταία του επιθυμία
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία στους οικείους του να τον αποχαιρετήσουν με στίχους του Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που ο ίδιος μελοποίησε αποτελώντας την κορωνίδα της πλούσιας μουσικής δημιουργίας του και εκφράζοντας την ιδιαίτερη προσωπική μουσική γλώσσα του.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός 102-84: Ήττα και οριστικά εκτός τετράδας
- Πέρασε και από τη Σόφια ο Ολυμπιακός, “κλείδωσε” το πλεονέκτημα και παραμένει στην κορυφή
- Ράγιο Βαγεκάνο – ΑΕΚ 3-0: Η Ένωση γνώρισε βαριά ήττα στη Μαδρίτη και θα ψάξει ένα «θαύμα» στην Allwyn Arena
- Νίκος Οικονομόπουλος: «Ο δικός Του Γολγοθάς είναι η δική μου ελευθερία» – Το μήνυμά του για το Πάσχα
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ξεκινήσει απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Λίβανο – Στο επίκεντρο ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ
- H συγκινητική εξομολόγηση της Νοτοπούλου για το αυτοάνοσό της:Έχω χάσει την ακοή μου, βασίζομαι στην χειλεανάγνωση (βίντεο)
- Μητσοτάκης για τον περιορισμό της πρόσβασης των ανηλίκων στα social media: Το επόμενο κεφάλαιο θα είναι το gaming και ο διαδικτυακός τζόγος
- Φρίκη στον Πύργο: O σύντροφος της μητέρας δάγκωνε και έκαιγε με τσιγάρο το 10 μηνών κοριτσάκι – Νοσηλεύεται το βρέφος καθώς φέρει και κατάγματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook