Μυτιλήνη: Το μεγαλύτερο συρτάκι στο Αιγαίο – Μια ατέλειωτη χορευτική αλυσίδα πάνω σε ιστιοπλοϊκά (video)

Μια εκπληκτική βραδιά ιοργανώθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2023» υπό τους ήχους της ιπτάμενης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά
Ένα μοναδικό καλοκαιρινό θέαμα παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης στην Προκυμαία. Ένα πιάνο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, περιτριγυρισμένο από άλλα 13 γεμάτα χορευτές υπό τους ήχους από το συρτάκι του Ζορμπά μάγεψαν και… δρόσισαν όσους τους είδαν.
Τα ιστιοπλοϊκά του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας) έπλεαν κυκλικά υπό τους ήχους της ιπτάμενης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά και οι χορευτές χόρεψαν το συρτάκι του Ζορμπά, παρασέρνοντας ντόπιους και τουρίστες σε μια ατέλειωτη χορευτική αλυσίδα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι 2023 και η πανέμορφη Μυτιλήνη, η μυστηριακή πρωτεύουσα της Λέσβου για 2 μήνες γεμίζει πολιτισμό και σε καλεί να ανακαλύψεις την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να συναντήσεις διάσημους και ντόπιους καλλιτέχνες και να αναπτύξεις μια βαθιά αίσθηση της ταυτότητας αυτού του μοναδικού τόπου.
Το event διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακίρη, και από την χορευτική ομάδα του Κώστα Αγκοπιάν.
Την ιδέα και την σκηνοθεσία είχε ο Πασχάλης Μάντης και η εθελοντική ομάδα υλοποίησης του event: Στέλιος Ζαφειρόπουλος, Τούλα Βουγιούκα και ο Βασίλης Μπανταβής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στο Τέξας: 27 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – 27 τα αγνοούμενα κοριτσάκια από την κατασκήνωση Camp Mystic
- Το Happy Traveller στη Νήσο Μαν – Κυριακή 6 Ιουλίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Καιρός: Τετραήμερος καύσωνας από αύριο και μετά θυελλώδεις άνεμοι και μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά
- Θύμα διάρρηξης ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Βίασαν το σπίτι και την οικογένεια μας, πήραν και τους κουμπαράδες των παιδιών» – Βίντεο
- Θεσπρωτία: Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο Μαυρομματίου – Οι διάλογοι της ντροπής – Στον ανακριτή οι 14 κατηγορούμενοι
- Δέσποινα Μοιραράκη: «Είμαι άνθρωπος του πάθους δεν με συγκινούν τα ποταπά, θέλω ένταση στην ζωή μου» (βίντεο)
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Η «Καθημερινή» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook