Η επίσκεψη της οικογένειας Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τον τόπο καταγωγής του ανθρώπου που δημιούργησε τον φημισμένο οίκο κοσμημάτων

Επίσκεψη- προσκύνημα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας στον γενέθλιο τόπο του Σωτήρη Βούλγαρη, γενάρχη, ιδρυτή του διάσημου οίκου έκαναν τα μέλη της οικογένειας Βούλγαρη.


Στην Παραμυθιά ήταν η πρώτη έδρα του εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας , στα 1870 που έμελλε να εξελιχθεί σε μια αυτοκρατορία.

Ο Nicola Bvlgari και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας επισκέφτηκαν το πρώην Δημοτικό Σχολείο και το πρώτο εμπορικό κατάστημα της οικογένειας, που λειτούργησε το 1870, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο προπάτορας του οίκου, Σωτήρης Βούλγαρης.


Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ευκαιρία να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους, να γνωρίσουν τον τόπο που σημάδεψε την οικογενειακή ιστορία και να εμπνευστούν για το μέλλον. Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Σουλίου, κ. Ιωάννη Καραγιάννη, και την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κα. Σταυρούλα Μπραϊμη.


Ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μετατροπής του παλιού σχολείου – δωρεά της οικογένειας Bvlgari, σε Κέντρο Τέχνης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ένα εγχείρημα που αποσκοπεί στη διατήρηση και την ανάδειξη της κληρονομίας του οίκου. Η ξενάγηση στο πρώην Δημοτικό Σχολείο προκάλεσε συγκίνηση, καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους χώρους που σημάδεψαν τη ζωή του Σωτήρη Βούλγαρη. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν αποτέλεσαν την ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μεταξύ της οικογένειας Bvlgari και των τοπικών αρχόντων, καθώς και για την εξεύρεση νέων τρόπων συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινότητας.


Η επίσκεψη στο κατάστημα – εργαστήριο του Σωτήρη Βούλγαρη αποτέλεσε μια αναδρομή στο παρελθόν, αφού οι πρώτες δημιουργίες του ξεκίνησαν εδώ. Το κατάστημα αναπαρίστανε το επίκεντρο της έμπνευσης και της δημιουργικότητας του Σωτήρη Βούλγαρη, και τα μέλη της οικογένειας Bvlgari είχαν την ευκαιρία να διαπεράσουν το χρόνο και να αφεθούν στη μαγική ατμόσφαιρα του παρελθόντος.


Η επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας της Παραμυθίας) και το Μνημείο των 49 Προκρίτων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, αντανακλούσε τον σεβασμό και την εκτίμηση της οικογένειας Bvlgari για την ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Η συνάντηση με τους τοπικούς αξιωματούχους ενίσχυσε το δέσιμο μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος και άνοιξε παράλληλα δρόμους για μελλοντική συνεργασία.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα στις όχθες του ποταμού Αχέροντα. Εκεί, ο Nicola Bvlgari εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή και την ευχαρίστησή του για την ευκαιρία να συνδεθεί με τις ρίζες της οικογένειάς του. Υπογράμμισε την αφοσίωσή του για την ενίσχυση του εγχειρήματος ανάδειξης της κληρονομίας της οικογένειας Bvlgari και δεσμεύτηκε να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο.


Μετά από αυτή την επίσκεψη, η Παραμυθιά φαίνεται να έχει κερδίσει ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά της να διατηρήσει και να αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της. Η παρουσία της οικογένειας Bvlgari και η δέσμευσή της ανοίγουν νέους ορίζοντες, δημιουργώντας ένα γεφύρι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, που θα μεταφέρει την κληρονομία της οικογένειας Bvlgari πέρα από τα όρια του χρόνου και του χώρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook