Με λίγα λουλούδια στα χέρια και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, δεκάδες φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο του Γαλατά, στον τόπο που έχει ταφεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν σήμερα Σάββατο 2/9 στο κοιμητήριο του Γαλατά, στα Χανιά, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, εκπρόσωποι αρχών και δεκάδες πολίτες που άφησαν ένα λουλούδι στο μνήμα του.

Η τελετή πλαισιώθηκε από τραγούδια του αξεπέραστου δημιουργού, ενώ ακολούθησε ονοματοδοσία τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων Κισσάμου σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυδιάστατου έργου του.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και στο κοιμητήριο του Γαλατά άνθρωποι από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του, από τον χώρο της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες που λάτρεψαν το έργο του παραβρέθηκαν στο καθιερωμένο μνημόσυνο.

Ανάμεσά τους η εγγονή του Μυρτώ, που συγκινημένη άφησε λουλούδια στο μνήμα του.

Ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας του τμήματος της εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Κολυμπάρι, σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Μανώλης Συντυχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Πηγή: neakriti.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook