Ένα φιλανθρωπικό Κονσέρτο με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη για τα Παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της «Μέριμνας»

«Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα»

Κονσέρτο Αγάπης, Τραγουδάμε τους Ποιητές μας

Ένα φιλανθρωπικό Κονσέρτο με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη για τα Παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της «Μέριμνας».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, που 28 χρόνια τώρα παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ένα Κονσέρτο Αγάπης με τον Στέφανο Κορκολή στο Ωδείο Αθηνών.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, θα μας ταξιδέψουν για 60′ στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης. Θα ακουστούν συνθέσεις και τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σε ενορχηστρώσεις του Στέφανου Κορκολή (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός κ.α.), όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση), σε σύνθεση Σ. Κορκολή. Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί Βασίλης Δεφίγγος και Κωστής Πυρένης.

Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει ο 11χρονος Στέλιος Κερασίδης, Μουσικός Πρεσβευτής της υπηρεσίας παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας

Το κονσέρτο διοργανώνεται στις 21 Οκτωβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, που είναι στις 14 Οκτωβρίου 2023.

Επίκεντρο της φροντίδας εκτός από το παιδί που νοσεί είναι οι γονείς, τα αδέρφια και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, που υποστηρίζουν μέσω τακτικών και έκτακτων επισκέψεων και τηλεφωνικής συμβουλευτικής παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η υπηρεσία παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν και στηρίζουν οικογένειες με σοβαρά άρρωστο παιδί που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook