Η ταινία «Poor Things» του πολυβραβευμένου Έλληνα κινηματογραφιστή βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα «Χαμένα κορμιά» του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι.

Τον Χρυσό Λέοντα, το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, κέρδισε ο Γιώργος Λάνθιμος. Η ταινία του απέσπασε διθυραμβικές κριτικές μετά την πρεμιέρα της και ήταν το απόλυτο φαβορί.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ της Βενετίας. Στην πρώτη δήλωσή του ευχαριστεί την πρωταγωνίστριά του Έμμα Στόουν.

«Πάνω από όλα, αυτή η ταινία είναι ο κεντρικός της χαρακτήρας, η Ιζαμπέλα Μπάξτερ, που είναι ένα απίστευτο πλάσμα. Και δεν θα υπήρχε χωρίς την Έμμα Στόουν, που είναι επίσης ένα απίστευτο πλάσμα. Αυτή η ταινία είναι δική της».

Η ταινία «Poor Things» του πολυβραβευμένου Έλληνα κινηματογραφιστή βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα «Χαμένα κορμιά» του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι.

Η υπόθεση της ταινίας
Η Έμμα Στόουν αποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή εγκυμονούσας η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Eπιστρέφει όμως στη ζωή χάρη σε έναν επιστήμονα ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον εγκέφαλό της με αυτόν του αγέννητου παιδιού της με αποτέλεσμα να έχει το μυαλό ενός βρέφους.

Ο εγκέφαλος και το σώμα της δεν είναι αρκετά συγχρονισμένα όμως προχωρά με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Συμπρωταγωνιστούν ο Γουίλεμ Νταφοέ και ο Μαρκ Ράφαλο.

«Είμαι η Μπέλα Μπάξτερ και υπάρχει ένας κόσμος που περιμένει να τον απολαύσω, να περιπλανηθώ σε αυτόν. Στόχος όλων είναι η πρόοδος, η ανάπτυξη», αναφέρεται στην ταινία.

«Η ταινία έχει να κάνει με την ελευθερία και την ικανότητα να δούμε τον κόσμο με τη δική μας ματιά και όχι των άλλων», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η ταινία προκάλεσε ενθουσιώδεις κριτικές μετά την πρεμιέρα της στη Μόστρα και ήταν το απόλυτο φαβορί.

Δεν παραβρέθηκε στο φεστιβάλ η Έμμα Στόουν
Η πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν δεν παραβρέθηκε στο φεστιβάλ καθώς συμμετέχει στην απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ ενάντια στη δημιουργία ψηφιακών αντιγράφων τους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για πάντα από την βιομηχανία του κινηματογράφου.

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Πίτερ Σάρσγκααρντ για το ρόλο του στην ταινία «Μνήμη». Καλύτερη ηθοποιός στην 80η έκδοση του φεστιβάλ ανακηρύχθηκε η Κέιλι Σπέινι, η οποία υποδύθηκε την Πρισίλα Πρίσλει στην ομότιτλη ταινία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook