Την έντονη αντίδραση της Λίνας Μενδώνη προκάλεσε η επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η επίδειξη μόδας του οίκου Erdem για το Φθινόπωρο του 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βρετανικού ό που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα, με γνωστά ονόματα όπως η Άννα Γουίντουρ αλλά και η ηθοποιός Λίλι Τζέιμς, να δίνουν το παρών.

Η επίδειξη μόδας στο συγκεκριμένο χώρο προκάλεσε την οργή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που αναφέρει στην ανακοίνωση της:

H δήλωση της υπουργού Πολιτισμού

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Η επίδειξη του σχεδιαστή και η επιλογή του χώρου
Ο σχεδιαστής Ερντέμ Μοράλιογλου , ιδρυτής του οίκου Erdem γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1977 και έχει διεθνή καριέρα. Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ του Καναδά από Τούρκο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, ενώ μεγάλωσε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Το brand είναι ιδιαίτερα γνωστό, ενώ ο σχεδιαστής έχει ντύσει πολλές διάσημες προσωπικότητες, όπως η Κέιτ Μίντλετον, η Μέγκαν Μαρκλ, η Νικόλ Κίντμαν, η Λίλι Τζέιμς και η Κίρα Νάιτλι.

Ο λόγος που ο σχεδιαστής επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για το σόου του ήταν το γεγονός ότι η συλλογή του είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, βασίζεται στη Μαρία Κάλλας και την ερμηνεία της στη Μήδεια το 1953.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook