Συμμετέχουν 22 ομάδες και περισσότερα από 1000 άτομα στο 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας, από διάφορα μέρη της χώρας.

Κωδωνοφόροι από διάφορα μέρη της Ελλάδας έφτασαν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού 2024».

Οι συμμετέχοντες, φορώντας εντυπωσιακές στολές, με τα πρόσωπα τους βαμμένα και τεράστιες κουδούνες ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο και θα φτάσουν στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Στη μεγάλη γιορτή συμμετέχουν 22 ομάδες και περισσότερα από 1000 άτομα. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δρώμενα της βόρειας Ελλάδας».

Μετά τη μεγαλειώδη παρέλαση στη Λεωφόρο Νίκης, οι εντυπωσιακοί Κωδωνοφόροι δίνουν τον τελευταίο τους χορό στην πλατεία Αριστοτέλους, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους που ήρθαν να τους δουν.

Άλλοι ντυμένοι αρκούδες και κρατώντας μαστίγια, άλλοι με παραδοσιακές φορεσιές κρατώντας λουλούδια και άλλοι με μορφές τεράτων, χτυπούν τα κουδούνια τους θέλοντας να αφυπνίσουν τη γη και να ξορκίσουν το κακό, για το καλό της σοδειάς τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook