Η Έλλη Παπαγεωργοπούλου , σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος πέθανε σήμερα σε ηλικία 55 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο χώρο του θεάτρου.

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη ζωή της  πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Υπήρξε στενή συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου δουλεύοντας μαζί του για αρκετές ταινίες του, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών «Κυνόδοντας». Είχε επίσης δημιουργήσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Στο θέατρο, τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς της παρουσιάστηκαν στις παραστάσεις Όρνιθες (2016), Βάτραχοι (2008), Γκόλφω (2013), Συρανό Ντε Μπερζεράκ (2010).

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, όπου είχε δάσκαλο τον Μίμη Κοντό. Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στην Αθήνα, με στόχο να γίνει ηθοποιός σπουδάζοντας στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία-ενδυματολογία και ο Θωμάς Μοσχόπουλος ήταν ο πρώτος σκηνοθέτης με τον οποίο συνεργάστηκε. Είχε υπογράψει μερικές από τις πιο σημαντικές συνεργασίες σε θέατρο και κινηματογράφο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook